Tuesday, 1 January 2013

2013







Assalamualaikum

Hai peeps.

saya tade mood la nak merepek lately nih

so, i will make it short oke babe?

Firstly,
Selamat Tahun Baru
Happy New Year
Akemashite omedetou gozaimasu !

umo saya da 21 tahun, da takleh nakal2 dah.

azam saya tahun ni?

ta banyak pon, cket jee

1. Saya nak jadi seorang yang lebih baik daripada selom nih. Nak buat amal banyak-banyak tuk bekalan di masa akhirat. Lately nih selalu duk fikir dosa-dosa yang penah buat.
Haih~ walaupon kita buat dosa kecik-kecik je, tapi kalo da selalu buat, da banyak da tuu.
so, nekad saya, saya nak jadi seorang yang lebih baik ! :)

2. Saya nak jadi seorang anak yang kuat dan tabah. Takmo dah asyik manja-manja, nangis-nangis, ngadu-ngadu. i want to protect my family from now on until my last breath.
Saya tamao tengok family saya sedih-sedih.
sapa nak buat apa-apa yang boleh mendatangkan kesedihan lam family saya
sila face AKU dulu ye.
Watch your mouth and watch your action.
Selom nih, yeah, saya takkan balas balik pape pon orang kata, sebabnya ibu saya pesan, tak elok gaduh-gaduh.
TAPI,
now, kalau korang berani bukak mulut, nak kata pape yang tak elok,
korang dengar la pe plak mulut aku akan balas.
Ibu aku cakap, aku guna ayat yang sopan je, tade tengking-tengking pon macam korang
pe yang aku cakap, betul
tapi, orang akan pedih telinga kalau dengar pe aku cakap.
-..-
so, sila faham betul-betul
Nurul Izzati binti Mohd Yaacob bukan anak kecik and anak manja macam selom ni dah.
Dia dah besar and boleh protect family dia dah.
So, please, step out from our family life.
we don't disturb you !

3. Saya taknak dah tangkap fehling ngan sesape. Kalo jodoh tu ada, lambat laun muncul jugak. Membazir jee duk tangkap cintan dengan lelaki bukan muhrim. Tambah dosa ada laa.

Tu je la, okebai.